Kyslosť len 0,1 až 0,5% (garancia max 0,8% k najneskoršiemu dátumu trvanlivosti)
Tento prírodný čistý prvotriedny olivový olej pochádza od rodiny Mavroudis z gréckeho ostrova Korfu. Tradícia rodiny v pestovaní olív a výroby olivového oleja siaha viac ako sto rokov do minulosti. Vlastní rozsiahle olivové háje na juhu ostrova Korfu, pestuje vlastné olivovníky, aby produkovala prémiové olivy, ktoré zase produkujú prémiový extra panenský olivový olej.
Balený v typickej tradičnej „plechovej nádobe“ – pútač v každej kuchyni.
- Bezlepkový
- Bez cukru
- Vyrobené a plnené do fliaš v oblasti bez orechov
- Všetky nádoby sú recyklovateľné
Poznámka: Pri teplote nižšej ako 6 °C olivový olej ľahko tuhne a pri izbovej teplote sa opäť stáva čírym bez straty kvality.
Nefiltrovaný extra panenský olivový olej výberovej kategórie – získaný priamo z olív a výlučne mechanickými spôsobmi, extrémne vysoký obsah polyfenolov
Podmienky skladovania: Skladujte v chlade a chráňte pred svetlom.
Vyrobené a balené: SE Mavroudis Bros Co. / 49084 Moraitika / Korfu – Grécko Krajina pôvodu : Grécko, EL 40 482
Nutričné hodnoty v 100ml:
Energetická hodnota 824/3389kj
bielkoviny 0,0g
sacharidy 0,0g, z toho cukry 0,0g
tuky 91,6g, z toho:
nasýtené 12,8g
mono-nenasýtene 70,5g
polynenasýtené 8,3g
cholesterol 0,0g)
vláknina 0,0g
soľ 0,0g
kvalitatívne údaje:
Acidita 0,1% - 0,8% (od plnenia až po odporúčaný dátum spotreby)
Peroxidové číslo <20mEqO2/KGR
Vosky <150ppm
K270 <0,22
K232 <2,50
DK <0,01
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Mavroudis je priezvisko rodiny pestovateľov olív, ktorí žijú na Korfu v Grécku. Kam až siaha pamäť, od starého otca, cez otca až po syna. Olivy a olivový olej boli ich vášňou, ich životom a chrbtovou kosťou celej rodiny. Ako čas pokročil, spolu s generáciami neustále rozširovali a pestovali olivové háje, teraz sú hrdými vlastníkmi viac ako 2000 olivovníkov, ktoré prosperujú v mnohých olivových hájoch južnej oblasti Korfu. Veľkú časť týchto hájov tvorí olivovník „Lianolia Kerkyra“, odroda pochádzajúca z Korfu, z ktorých niektoré sú staršie ako 700 rokov. Medzi ďalšie odrody patrí Koroneiki, tieto olivovníky boli vysadené nedávno a produkujú olivový olej s intenzívnou zelenou farbou, ovocnou trávnatou chuťou a výraznou arómou, bohatou na vzácne organoleptické látky, vitamíny a nízkou kyslosťou.