Pri objednávke za 20,- eur a viac, poštovné neplatíte.

Horkosť a štipľavosť olivového oleja.

Horkosť a štipľavosť olivových olejov ovplyvňuje viacero faktorov. Odroda olív, spôsob spracovania, obdobie dozrievania olív v čase ich zberu, čerstvosť oleja ...
Napríklad, ak je olej vyrobený z nezrelých olív, môže byť horkejší a štipľavejší. No túto pikantnosť cítite viacmenej až chvíľu po prehltnutí oleja. Starý olej je už od prvého kontaktu nepríjemne horký a dráždivý.
Kvalitný extra panenský olivový olej by mal mať predovšetkým čistú a jemnú chuť a hlavne príjemnú vôňu.
Stretávam sa s postojom, že "olivový olej mi nechutí, pretože je horký". Odporúčam preto ochutnať viacero KVALITNÝCH olejov a možno zmeníte názor. Existujú totiž aj lahodné jemné extra panenské olivové oleje a každý si vie nájsť tú svoju chuť.