Takto sa nazývajú olivy, ktoré zostávajú na strome až do úplného dozretia. Postupne prirodzene sa scvrknú bez zásahu, bez urýchľovania. Neoberajú sa zelené, nelúhujú sa, neprechádzajú nálevom.
Neobsahujú pridanú soľ ani konzervanty. Chuť je výrazná, zemitá, textúra pevnejšia, mastnejšia, kôstka sa veľmi dobre oddeľuje od dužiny.
Tento spôsob spracovania nie je nový. V niektorých oblastiach Grécka sa takto olivy pripravujú celé generácie. V našich obchodoch sa však s takýmto produktom stretávame len zriedka.
Veľmi som ich chcela zaradiť do ponuky, no trvalo to dlhšie a stále to nie je pre mňa kedykoľvek dostupný produkt.
Momentálne v malom množstve sú tam, čomu sa velmi teším.
Pre nás je to taká zdravá maškrta k posedeniu.
Čistý, jednoduchý produkt. Bez úprav, bez prídavkov. Olivy, ktoré iba dozreli tak, ako mali.
Kúpite ich tu: STAFIDOLIA sušené olivy