Telo si niekedy s olivovým olejom "neporadí".
Ak ho skonzumujeme viac, než dokáže vstrebať, neostáva v tele. Prejde tráviacim traktom a cestou na seba naviaže látky, ktorých sa telo chce zbaviť.
Túto schopnosť využívajú aj niektoré detoxikačné postupy, kde sa olivový olej kombinuje aj s citrónovou šťavou.
Už pár lyžíc kvalitného extra panenského olivového oleja denne môže mať pozitívny vplyv na trávenie, žlčník, pečeň a celkový metabolizmus.
Nepôsobí zázračne, no aj z pohľadu odborníkov a praxe je hodnotný. Uľahčuje trávenie tukov a v kombinácii s citrónovou šťavou prirodzene "prepláchne" žlčník.
(Raz ku mne prišla jedna pani a hovorí - nevymýšľam si, citujem: "vraj predávate kvalitný olivový olej. Mám problémy so žlčníkom a pani doktorka mi povedala, že už keď toto mi nepomôže, tak už nič. Ale potrebujem taký naozaj kvalitný")
Bez extrémov stačia aj každodenné dve‑tri lyžice, aj bez citrónovej šťavy, na podporu trávenia, metabolizmu a zdravia žlčníka či pečene.
Kľúčom je samozrejme kvalita oleja. Iba extra panenský, za studena lisovaný, s dôveryhodným pôvodom má tieto efektívne vlastnosti.
Ten najlepší olej pre vás si môžete vybrať aj tu: Olivový olej podľa spôsobu použitia