Aké je varenie s bylinkami, škoricou, cesnakom, trávnatou vôňou olivového oleja?
Neviem, čím to je, ale vždy mi to prinesie taký pokoj…
Moje základné dochucovadlá sú:
originálna zmes gyros korenia, olivový olej klasický, alebo s rôznymi prírodnými extraktmi, škorica, cesnak, do iných jedál zase tzatziki - ale opäť tie originálne aj s bylinkami. Nie práškové z našich obchodov, kde je viac soli ako toho, čo prináša tú vôňu a pravú chuť.
Dnes som si tak hovorila, keď som ešte iba otvorila, nalievala olivový olej a premiešala ho s mäsom: tá vôňa...taká zvláštna pohoda
Možno si poviete, že som divná,
možno sú za tým tieto veci:




Taká tradičná zmes na gyros zvyčajne obsahuje:
oregano, tymian, majorán, rozmarín, cesnak a cibuľu, čierne korenie, sladkú papriku, trochu škorice, niekedy muškátový oriešok, koriander.
Nie práškové korenie, ale celé alebo nahrubo drvené bylinky.
Grécka kuchyňa má svoje čaro v jednoduchosti.
Najete sa už z tej vône.
Pri kvalitných ingredienciách nie je potrebná žiadna zložitá príprava.